Orbán Viktor eligazítást tart Esztergomban

2023.09.20. 07:48 Módosítva: 2023.09.20. 22:14
Az őszi politikai szezon kezdete előtt a kormánypárt kétnapos kihelyezett frakcióülést tart Esztergomban. Orbán Viktor a szokásokhoz híven ilyenkor vázolja a kormánypárt képviselőinek, milyen stratégiával készülnek az új politikai szezonra, és az előttünk álló önkormányzati és európai parlamenti választásokra. Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője már korábban jelezte, hogy milyen témák lesznek napirenden.

„Az elmúlt időszakban a brüsszeli elit dühítő és rossz döntéseket hozott, háborúpártiságával veszélyezteti Európa biztonságát, elhibázott szankcióival energiaválságot és gazdasági visszaesést idézett elő, ezért a jövő évi európai parlamenti választásokon változást kell elérni” – írta a kihelyezett frakcióülést bejelentő írásában Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője. 

Kocsis szerint a Fidesz „háborúpárti brüsszeli vezetés” helyett „békepárti vezetést” akar, és meg kell akadályozni, hogy „az elhibázott szankciókkal” gyengítsék az európai gazdaságot.

Békét kell teremteni Európa határainál, és a világ minden gazdasági régiójával együttműködő, sikeres európai gazdaságot kell építeni!

– fogalmazott.

Orbán vázolja a stratégiát és a célokat

A frakcióvezető szerint a következő témák lesznek napirenden a kihelyezett ülésen, ezeket a változásokat szeretnék elérni:

  • háborúpárti brüsszeli vezetés helyett békepárti vezetés,
  • megakadályozni, hogy az elhibázott szankciókkal gyengítsék az európai gazdaságot, 
  • békét teremteni Európa határainál és a világ minden gazdasági régiójával együttműködő, sikeres európai gazdaságot kell építeni, 
  • genderkérdés, 
  • határvédelem, 
  • családtámogatási rendszer.

A legutóbbi kihelyezett frakcióülés alkalmával a kormányfő nemcsak eligazítást tartott az általa vezetett politikai közösségnek, hanem ellenfeleit is megnevezte: „A háborúpárti nemzetközi érdekcsoportok, a háborúpárti brüsszeli bürokraták, a Gyurcsány Ferenc vezette »dollárbaloldal«, és a nemzetközi spekulánsok, akik a háborús időkben haszonra akarnak szert tenni.”

A miniszterelnök közösségi oldalán megosztott bejegyzésből kiderül, hogy a kihelyezett frakcióülés előtt kormányülést tartottak.