Javult az állapota az esztergomi robbantás sérültjeinek

2023.09.22. 13:52
A Magyar Nemzet értesülései szerint javult az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök állapota. Információik szerint a kommandósok döntően csonttöréseket és könnyebb égési sérüléseket szenvedtek a testük különböző pontjain.

Javult az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök állapota – értesült a Magyar Nemzet kórházi forrásokból, a legnagyobb pozitív változás az intenzív osztályon ápolt kommandós állapotában van. Ám a teljes felépülésig még hosszú az út:

a robbanás és az általa kiváltott repeszhatás ugyanis beton-, tégla- és fatörmeléket zúdított a rendőrökre, ez okozott súlyos sérüléseket.

A lap úgy tudja, döntően test szerte csonttöréseket (végtag-, borda-, arccsont- és fogtörés) és könnyebb égési sérüléseket szenvedtek a kommandósok.

Szerda este robbanás történt Esztergomban, egy családi háznál. Az épülethez a robbanás előtt a rendőrök is kivonultak intézkedni. A sikertelen túsztárgyalások következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. 

A robbantás következtében az elkövető is meghalt.

A TEK közölte, hogy mivel a műveletet még sötétedés előtt be akarták fejezni, megkezdték a behatolást. A TEK-esek megnyitották a kaput, egyetlen kommandós nem tudott bejutni. Egyikük tisztán látta, hogy a férfi egy flexszel a kezében egy gázpalack felé indult. A detonáció következtében 8-10 métert repültek a közelben tartózkodó rendőrök.

Az Indexnek Végh József kriminálpszichológus beszélt róla, hogyan zajlik egy tárgyalás egy ön- és közveszélyes fenyegetőzővel, aki elbarikádozza magát a házában.