Gázolt a vonat Zalaegerszegnél, Budapest–Vác–Szob vasútvonalon jelentős késésekkel kell számolni

2023.09.22. 09:08
Gázolás történt a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon, illetve Zalaegerszegen is, így ezeken az útvonalakon akár egyórás késésekre is lehet számolni.

Gázolás miatt nem járnak a vonatok Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a szakaszon pótlóbusz közlekedik – közölte a Mávinform pénteken a honlapján.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délelőttig – szünetel a forgalom.

A tájékoztatás szerint a vonatok Zalaegerszeg és Zalaszentiván között 20-60 percet késhetnek. Ez érinti a Budapest és Zalaegerszeg közötti Göcsej InterCityket, a Zalaegerszeg és Celldömölk, valamint Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti vonatokat is.

A BudapestVácSzob útvonalon is gázolás történt. A helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Vác és Göd állomások között. Emiatt 30-60 perccel nőhet a menetidő.

A Füzesabonyból 5:01-kor Miskolcra indult személyvonat mozdonya meghibásodott Csincsénél, ezért a műszaki hibás szerelvény elvontatásáig csak egy vágányon haladtak a vonatok. 6:45-re sikerült elvontatni, így Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között ismét két vágányon, korlátozás nélkül közlekednek a vonatok, a menetrend fokozatosan áll helyre.