Bekapcsolva maradt a Momentum elnökének mikrofonja a parlamentben, kínosan elszólta magát

2023.09.26. 08:34
Nem csupán Orbán Viktor, de a jelek (pontosabban a hangok) szerint maga Gelencsér Ferenc sem volt megelégedve a saját felszólalásával.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfő délután Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti beszédével indult az Országgyűlés őszi ülésszaka, amely parázs vitát váltott ki az ellenzéki és kormánypárti padsorokban helyet foglaló képviselők között. A miniszterelnök felszólalását és a legcsípősebb riposztokat ebben a cikkben foglaltuk össze. 

Orbán Viktor mondataira igyekezett reagálni az Országgyűlésben többek között Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is, ám a felvételek tanúsága szerint az ellenzéki politikus kicsit izgulhatott, papírból felolvasott szövegét ugyanis csak nehézkesen tudta elmondani, hadart és gyakran összeakadt a nyelve. 

Maga is érezhette, hogy nem sikerült jól a felszólalása, mert amikor a beszéde végén bekapcsolva maradt a mikrofonja, azt súgta oda a mellette helyet foglaló párttársának, Bedő Dávidnak, hogy 

Hú, ezt nagyon elb*sztam!

Később egyébként a miniszterelnök is megjegyzést tett a Momentum elnökének beszédére, amikor azt mondta: szeretett volna reagálni a Gelencsér által elmondottakra, de úgy látta, hogy a felszólalása „reménytelen küzdelem az értelemmel”, ezért nem tud vele mit kezdeni.