A jövő évi bértárgyalás alapjairól egyeztettek a MÁV-Volán-csoportnál

2023.09.26. 20:30
A munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői a keddi csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén lefektették a jövő évre vonatkozó bértárgyalások alapjait.

Az ülésen az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) képviseletében Bartal Tamás közbeszerzésekért, társaságfelügyeletért és vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár, a vállalatcsoport társaságainak első számú vezetői, valamint a kollektív szerződéskötésre jogosult szakszervezetek képviselői vettek részt.

Elvi megállapodás született egyes határozott idejű juttatások időbeli hatályának meghosszabbításáról, így a megváltozott munkaképességű munkavállalók részére járó önkéntes egészségpénztári rehabilitációs támogatás, a vasutas cégek esetében az egészségpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítés, valamint az egyes cégeknél működő, a szolgálati idő hosszát elismerő juttatási rendszer további fenntartásáról.

A felek megállapodtak, hogy a hatályos bérmegállapodás szerinti,

a munkavállalók év végén kifizetésre kerülő 350 ezer forintos lojalitási pénzjuttatást SZÉP-kártyán is kérhetik.

A közlemény szerint a 2023-ban a MÁV-Volán-csoport munkavállalóinak közel kétharmada részesült 15 százaléknál magasabb béremelésben.  • Hírek
  • Babaváró hitel