Keresés

46 találat az Indexről, és 2 a környékéről.

A hazai béremeléseket is fékezi a háború

A hazai béremeléseket is fékezi a háború

2022.03.09. 19:22 Módosítva: 2022-03-10 13:43:55
39
Ahol még nincs megállapodás, az év elejihez képest jelentősen alacsonyabb munkaadói bérfejlesztési ajánlatokkal szembesülnek a szakszervezetek.

2016. július 14., 16:08

Elmarad az OBI-sztrájk

A német menedzsment nagylelkű ajánlatot tett, a szakszervezet lefújta a munkabeszüntetést.

2008. július 1., 09:17

Zavar a Lufthansa sztrájkja miatt

A Lufthansa légitársaság kedd reggel több járata elhalasztására kényszerült a ver.di szakszervezeti szövetség által kezdeményezett részleges munkabeszüntetés miatt.

2008. január 18., 15:15

Folytatódik a közutas bértárgyalás

Folytatódik az egyeztető bértárgyalás hétfőn a közúti személyszállítási közlekedésben érintett szakszervezetek - a Közúti Közlekedési Szakszervezet, az Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, a Liga Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége - illetve a munkáltatói oldalt képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége között.

2007. december 21., 13:46

Megegyeztek a béremelésről

Megegyezett az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteken, hogy a jövő évre bruttó 5-7,5 százalékos keresetemelést ajánl országosan a versenyszférának.

2007. december 10., 10:21

Még nincs országos bérmegállapodás

Tovább közeledtek az álláspontok az Országos Érdekegyeztető Tanács hétfői ülésen a jövő évi országos béremelési ajánlásról, a szakszervezetek péntekig testületeikkel vitatják meg a bruttó 4,5-6,0 százalékos munkáltatói javaslatot.

2007. december 5., 16:46

Moderált béremelés a közszférában - jöhet a kamatvágás

A közszférában elért jövő évi bérmegállapodás szerdai londoni vélemény szerint gyorsíthatja a magyarországi pénzügypolitikai enyhítést. Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára előző este jelentette be, hogy az elért egyezség alapján átlagosan öt százalékkal emelkednek a közszférában a bérek.  A Dresdner Kleinwort (DKIB) - a londoni pénzügyi központ, a City egyik legnagyobb befektetési háza - szerdai térségi helyzetértékelésében azt írta: a megállapodás kedvező a Magyar Nemzeti Bank szempontjából, mivel valamelyest enyhíteni fogja a Monetáris Tanácsnak az inflációs és a béremelési várakozásokkal kapcsolatos aggodalmait, és azokat az aggályokat is, hogy a kormány nem lesz képes tartani a közszféra két évre szóló reálbér-befagyasztását, amelyet a 2006-os konvergencia-programban vállalt. Az elemzés szerint az 5 százalékos nominális béremelés reálértékben változatlan, vagy kis mértékben csökkenő bérszintet jelent.

2007. szeptember 2., 14:29

Patthelyzet Ferihegyen

A Budapest Airport sürgette a szakszervezeteket: vagy fogadják el a munkáltató ajánlatát, vagy valamennyien egyezzenek bele a munkaügyi közvetítői szolgálat igénybevételébe.