Nem érkezett pótlóbusz, órákig vártak az utasok a következő vonatra a győri vonalon

2023.09.27. 20:02
Hétfőn a Veszprémből Győrbe tartó személyvonat vadat gázolt, így csak Zircig közlekedett. A kiesett járat pótlásáról a MÁV nem gondoskodott, emiatt az utasok órákig vártak, hogy továbbutazhassanak Győr felé.

Hétfőn lerobbant a Veszprém–Győr vonalon közlekedő, 5 óra 5 perckor induló személyvonat, mivel elgázolt egy vadat. Az utasok csak a következő, 7 óra 35 perckor induló vonattal utazhattak tovább Győr felé – írja a Győr-Moson-Sopron vármegyei hírportál.

A lapnak Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke elmondta, hogy nem értik, miért nem gondoskodtak a vonat pótlásáról, mikor több megoldás is szóba jöhetett volna. Szerintük a tájékoztatás is rossz volt, mivel nem a 75 perccel később közlekedő vonatot kínálták az utasoknak, hanem a Veszprémből két és fél órával később indulót.

Ez nem a budapesti előváros, ahol 15–30 percen belül másik vonat áll az utasok rendelkezésére. A vonat pótlás nélküli lemondása az érintetteknek arra a napra meghiúsította, hogy elfogadható időben beérjenek munkahelyükre és az oktatási intézményekbe

– mondta az elnök.

A hírportál a MÁV-ot is megkereste az ügyben, akik azt közölték, hogy a motorvonat annyira sérült, hogy a helyszínen nem lehetett megjavítani, valamint pótlására nem állt rendelkezésre tartalék szerelvény, és pótlóbuszt sem tudtak biztosítani. Az utasok elnézését kérik.