Babicsek Bernát halála ügyében ismét megszüntették a nyomozást

2023.09.29. 09:50
A rendőrség ismét megszüntette a nyomozást Babicsek Bernát színész-zenész halálának ügyében. Eleinte büntetőeljárást sem indítottak, a szülők feljelentésére kezdtek nyomozni, ám mivel nem találtak felelőst, ezt újra megszüntették.

Babicsek Bernát színész-zenész 2021 decemberében halt meg füstmérgezésben. Hagymasütés közben elaludt, az olaj kifröcsögött, ez pedig füstöt és áramkimaradást okozott. A tragédiát megelőzően ugyan a művész otthonában megszólalt a riasztó, amely azonnal riasztotta is az azért felelő biztonsági céget, a solymári házhoz kiérkező járőr azonban nem észlelt problémát a helyszínen.

A szülők úgy gondolják, fiuk halála megelőzhető lett volna, ha a kiérkező szakember körültekintően jár el, emiatt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt feljelentést tettek, azonban ezt elutasították.

A szakértők több hiányosságot is feltártak azzal kapcsolatban, hogy a járőrnek miképp kellett volna szakszerűen eljárnia. Kiderült, ha felébresztette volna Bernátot, az ma is élhetne. Szerintünk pont az lett volna a feladata, hogy mindenről meggyőződjön, de a rendőrség nem így gondolta. (...) Nem azt szeretnénk, ha bárki börtönbe kerülne, csak legalább ismerjék be, hogy a fiunk halála kapcsán valaki hibázott

– mondta Bernát édesanyja a Blikknek.

Borbély Zoltán, a család jogi képviselője panaszt nyújtott be a Budakörnyéki Járási Ügyészségre. Indítványozta, hogy a nyomozást tovább folytassák, illetve az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

Ha a vagyonőr a szakmai szabályokat betartva intézkedik, Babicsek Bernát még ma is élhetne. Fel kellett volna ébresztenie őt, hogy kiderítse, miért csak az ő házában nincs áram, de 15 perc után elhagyta a helyszínt

– magyarázta az ügyvéd.

A tavaly májusban benyújtott feljelentést a rendőrség előbb elutasította, de az ügyészség a nyomozás folytatására kötelezte őket, amit most ismét megszüntettek.