Hamarosan tisztára mossák a fővárost

2023.09.29. 15:51
Az Erzsébet hídon emiatt hétvégén fennakadásokra lehet számítani, szombaton és vasárnap más-más sávokban végzik a munkálatokat a délelőtti órákban.

A kézi és gépi takarítást szombaton a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik, majd vasárnap az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatják a munkát – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 

A Köztisztasági Divízió munkatársai környezetkímélő technológiával, az érintett külső sáv lezárása mellett

AZ ERZSÉBET HIDAT 2023. SZEPTEMBER 30-ÁN SZOMBATON ÉS OKTÓBER 1-ÉN VASÁRNAP 06:30-TÓL 13:30-IG TISZTÍTJÁK.

Mint megemlítik, a korábbiaknál nagyobb hatásfokú magasnyomású mosóberendezést fognak ehhez használni, amely a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

Az FKF kéri a gépjárművezetőket, hogy a munkálatok ideje alatt segítsék az autóbuszokat a sávváltásban, és ezalatt fokozott figyelemmel közlekedjenek a járdán kerékpározók is. 

Májusban a Petőfi hidat és a Margit hidat pucolták meg. Budapest 150. évfordulójára novemberig valamennyi dunai átkelő megtisztítását elvégzik, a városligeti Zielinski hidat is, de még a Váralagutat is le fogják mosni – írják. Mindez része a tervezett köztisztasági munkának, amelyet évente két alkalommal végeznek el az említett kiemelt forgalmú helyeknél.