Gulyás Gergely: Az Egyesült Államok évek óta beavatkozik a magyar politikai életbe

2023.10.02. 16:20
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV Bayer Show című műsorában adott exkluzív interjút, melyben a lengyelországi választásokról, a svédek NATO-csatlakozásáról és az uniós forrásokról is kifejtette véleményét.

A Hír TV Bayer Show című műsorában többek között az alábbi kijelentéseket tette Gulyás Gergely:

  • A lengyelországi választásokkal kapcsolatban a miniszter kifejtette Bayer Zsolt műsorvezetőnek, hogy ha a jelenlegi a Morawiecki-kormány helyett a Donald Tusk vezette Polgári Platform kerülne hatalomra Lengyelországban, akkor Magyarország egyetlen kormányra sem számíthatna egy vitás helyzetben .
  • „Az nem normális dolog”, hogy valaki be akar lépni egy klubba, ahol a szabályzat szerint valamennyi klubtagnak jóvá kell hagyni a belépést, majd „az egyik klubtagot alaptalanul és durván sértegeti, ez nem helyes. Ezért ilyenkor illene elnézést kérni” – fejtette ki álláspontját Gulyás Gergely Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról.
  • Gulyás Gergely szerint az Egyesült Államok már évek óta nyíltan beavatkozik a magyar belpolitikai életbe, amivel nemzetbiztonsági kockázatot idéznek elő. Hozzáfűzte, senki nem gondolhatja komolyan, hogy valaki pusztán baráti szeretetből támogatja a baloldali ellenzéket több mint 3 milliárd forinttal. „Ellenkező esetben, ha egy amerikai politikus külföldről fogad el pénzeket, ott már börtönben lenne az illető” – fogalmazott.

A teljes interjú ide kattintva tekinthető meg.