Nem engedték be Törley Katalint a Képviselői Irodaházba

2023.10.02. 16:57
„Szégyen, hogy azok, akik tönkretették a magyar oktatást, szabadon járhatnak-kelhetnek a magyar országgyűlés felügyelete alá tartozó épületekben, aki viszont a magyar oktatás megmentéséért küzd, azt kitiltják” – kommentálta a történteket Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, miután nem engedték be a Képviselői Irodaházba Törley Katalin pedagógust.

Donáth Anna hétfő délután 15 órától a oktatás ügyéért küzdő szervezetekkel egyeztetett találkozót, hogy az együttműködési lehetőségekről beszélgessenek. 

A Momentum közleménye szerint a megbeszélést a Parlamenthez közeli Képviselői Irodaházba szervezték, de a beléptetéskor kiderült: Törley Katalint Kövér László minden, az országgyűlés fennhatósága alá tartozó épületből kitiltotta egy tavalyi, parlamenti tiltakozó akciója miatt.

A Tanítanék Mozgalom elnökét így nem engedték be a Donáth Annával szervezett találkozóra.

A párt közleménye szerint a Momentum EP-képviselője azonban ragaszkodott hozzá, hogy minden általa meghívott szervezet részt vegyen az egyeztetésen. Ezért végül az összes egybegyűlt az irodaház melletti Olimpia parkba vonult át, és ott folytatták le a megbeszélést. 

„A kitiltás természetesen nem rettentett el bennünket attól, hogy az oktatás ügyéről egyeztessünk. Sem a tanárokat, sem minket nem lehet megfélemlíteni” – fogalmazott Donáth Anna.

Mint ismert, a Tanítanék Mozgalom alapítóját, Törley Katalin korábban elbocsátották a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból.