Láncfűrésszel fenyegetett meg járókelőket és rendőröket egy Pest vármegyei férfi

2023.10.05. 06:14
Részegen, egy láncfűrésszel fenyegetett meg járókelőket egy férfi az utcán, majd a kiérkező rendőröket is életveszélyesen megfenyegette. Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene a Pest Vármegyei Főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2023. október 4-én megtartott nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a büntetőügyben.

Az eset még 2020. szeptember 27-én történt, amikor a vádlott egy benzines láncfűrésszel, ittas állapotban, az utcán tett fenyegető mozdulatokat a járókelők felé.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, felszólították a férfit, hogy állítsa le a láncfűrészt, de a férfi ahelyett, hogy abbahagyta volna, a rendőrökkel szemben is folytatta a cselekményt, majd a közelben lévő ingatlanja kertjébe futott, aztán visszament a rendőrök felé.

Ekkor az egyik rendőr gázspray-t alkalmazott a vádlottal szemben, aki ismét visszarohant a kertjébe, behúzta a kaput és életveszélyesen megfenyegette a járőröket.

Nem sokkal később az egyik rendőr megint gázspray-t használt a férfival szemben, aki a lakásába ment és leállította a láncfűrészt. Ezt kihasználva a rendőrök előállították a vádlottat.

A törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt – mint többszörös visszaesőt – 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte – áll a Budapest Környéki Törvényszék sajtóközleményében. Fellebbezés benyújtására az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott és a védő teljes körű fellebbezést nyújtott be, így az ítélet nem jogerős.