Újabb információk érkeztek az esztergomi robbantásban megsérült TEK-esekről

2023.10.05. 16:12
Kiengedték a kórházból a TEK munkatársait, akik a szeptember 20-án történt esztergomi robbantás helyszínen vettek részt bevetésen. Az akcióban a terrorelhárítók egyik tagja, Kónya Gábor Lajos életét vesztette.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) tudatja, hogy a néhai kollégától, Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagytól katonai tiszteletadás mellett, evangélikus szertartás szerint 2023. év október hó 20. napján 15.00 órakor vesznek végső búcsút a nyíregyházi Északi temetőben

– írja közleményében a Terrorelhárítási Központ (TEK).

A Belügyminisztérium által közzétett szöveg szerint a robbanás következtében megsérült munkatársak állapota nem igényel további aktív kórházi ellátást, ezért a héten már valamennyi rendőr rehabilitációja otthoni körülmények között zajlik, további szakkezelésüket a TEK egészségügyi szolgálata segíti és szervezi.

Mint megírtuk, szeptemberben robbanás történt Esztergomban egy családi háznál, ahová a rendőrök is kivonultak intézkedni. A sikertelen túsztárgyalások után bekövetkező detonációban a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan. A robbantás után az elkövető is meghalt.

A hősi halált halt rendőr családjának megsegítésére több mint 4 millió forint gyűlt össze.

A robbantó már egy évvel ezelőtt megjósolta halálának körülményeit. Civilben masszőr volt, előszeretettel terjesztett antiszemita összeesküvés-elméleteket és orosz propagandát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport