Nem nyomoz a rendőrség a korrumpálni próbáló fideszes képviselő ügyében

2023.10.06. 16:43
A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában elutasította azt a feljelentést, amit a kutyapártos jelöltet korrumpálni próbáló fideszes képviselő ügyében tettek. Erről Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatta Vadai Ágnes DK-s képviselőt írásbeli válaszában.

Mint ismeretes Lévai István Zoltán fideszes önkormányzati képviselő a Válasz Online-hoz eljuttatott hangfelvételek alapján ötmillió forintot ajánlott a Kutyapárt jelöltjének, hogy induljon el a 2024-es önkormányzati választásokon.

Az ügy következménye az lett, hogy lemondott Budapest 15. számú országgyűlési egyéni választókerületének elnöki posztjáról Lévai István Zoltán, valamint a Fidesz párttagságát is megszüntette.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ezzel kapcsolatban egy írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, amiben kijelentette, hogy a rendelkezésre álló adatok bűncselekmény(ek) „elkövetésének konkrét személyre vetített megalapozott gyanújának megállapíthatóságát valószínűsítik”.

Polt Péter a válaszában elárulta, hogy bár érkezett feljelentés az ügyben, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában elutasította azt.