18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Pesterzsébeti tragédia: az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani gyermekét a beton alól

2023.10.10. 09:27
Meghalt egy gyermek Pesterzsébeten, miután kedd reggel egy teherautó nekiütközött egy kerítésnek. A mentők kiérkezéséig az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani gyermekét a beton alól.

A rendőrség közleménye szerint halálos baleset történt kedden 7 óra 33 perckor Budapest XX. kerületében, a Mártírok útján.

Mint írták, a tehergépkocsi az iskola udvaráról állt ki, amikor kidöntötte a kerítést, amely rádőlt egy kilencéves kisfiúra. Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

image0 51
Fotó: Police.hu

Az áldozat a harmadik osztályos Ricsi nevű kisfiú. Édesanyjával éppen a pesterzsébeti általános iskolába tartottak reggel, amikor a betontömb rájuk omlott – értesült a Bors.

Megjegyezték, hogy az intézményben papírgyűjtés volt, emiatt érkezett a szállítóteherkocsi. A jármű azonban tolatás közben nekihajtott a kapunak, kidöntve a tragédiát okozó betonfalat. 

A lapnak nyilatkozó szemtanúk arról számoltak be, hogy a tragédia helyszínén hangos sikoltozást és zokogást hallottak. A mentők kiérkezéséig az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani gyermekét a beton alól.

Szegény édesanya zokogva próbálta leszedni a törmeléket a kisfiáról. Utána a kiérkező mentők elvitték mellőle

 – részlete.

Nem sokkal később az áldozat édesapja is a helyszínre érkezett. Feleségével ölelkezve, könnyek között gyászolták elhunyt gyermeküket.

Vizsgálják, ki a felelős a halálos balesetért

Egy másik szemtanú szerint a sofőr azonnal fékezett, és kiszállt a teherkocsiból, amikor észrevette az balesetet. A rendőrség vizsgálja a történteket, a BRFK lapunk kérdésére azt közölte, hogy büntetőeljárást indított halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt.

A pesterzsébeti általános iskolát is megrázták a történtek. A tanárokat összehívták az épületben, míg a gyerekeknek felajánlották, hogy hazamehetnek – tették hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport