Ittas vezetés és driftelés miatt is büntettek a fővárosi rendőrök

2023.10.10. 10:00
Átfogó ellenőrzést tartottak szombaton a fővárosi rendfenntartók, hogy visszaszorítsák az illegális gyorsulási versenyeket.

A rendőrök október 7-én estétől másnap reggelig ellenőrizték a forgalmat. A közlekedésbiztonsági akcióban egy embert állítottak elő ittas vezetésért – közölte a police.hu.

Mint írták, a szabálytalankodók közül két ember helyszíni bírságot kapott. Egyikük az V. kerületben drifteléshez kapcsolódó szabályszegést követett el, míg egy másik autósnak a vezetői engedély orvosi érvényességi ideje járt le. Közigazgatási bírságot ketten kaptak a megengedett sebességhatár átlépése miatt.

Bejelentések alapján az egyenruhások gyalogosan is ellenőrizték a közterületeket. A XXIII. és IV. kerületben egy-egy helyszínre több egységgel vonultak ki a rendőrök, mivel felmerült a gyanú, hogy illegális gyorsulási versenyt szerveznek. A helyszínen nem tapasztaltak jogsértést, rendőri intézkedés nem történt – tették hozzá.

Ahogy korábban beszámoltunk rólanovemberig tart a rendőrség illegális gyorsulási versenyek felszámolását célzó akciója, amelynek keretében lavinarendszerű traffipaxozást és nem publikus intézkedéseket is végeznek. Előbbi azt jelenti, hogy egy-egy szakaszon akár egymás után több sebességmérés is lehet.