Dunakeszi fideszes polgármestere azonnali vizsgálatot rendelt el saját maga ellen

2023.10.12. 20:10
A szülők nem örülnek a városban, hogy drágult a közétkeztetés Dunakeszin. Dióssi Csaba, a város kormánypárti polgármestere azt írta közösségi oldalán, hogy szülők fordultak hozzá a magas árak miatt, ezért azonnali vizsgálatot indít, rendkívüli ülést hív össze. Azt azonban elfelejtette, hogy az ő előterjesztése nyomán emelkedtek a térítési díjak. Dióssi önmaga ellen akar vizsgálatot indítani.

„Hogy létezik, hogy az étkezési térítési díjak pontosan olyan magasak lettek, mint ahogy Dióssi Csaba előterjesztésében szerepeltek?” – teszi fel a kérdést közösségi oldalán Cseresznyés Csilla, a Momentum politikusa. Ezt követően Dióssi Csaba, Dunakeszi kormánypárti polgármester szintén a Facebookon posztolt arról, hogy a szülők kérésére azonnali vizsgálatot indít „a térség legdrágább térítési díja és legehetetlenebb menzája ügyében”.

A szeptember 28-i képviselő-testületi ülésre lett beterjesztve a Dióssi Csaba által aláírt előterjesztés, annak mellékletével, amely tartalmazza a térítési díjakat. Az előterjesztést a két ellenzéki, jobbikos képviselő Varga Zoltán Péter és Nagy Attila kivételével minden fideszes és álellenzéki képviselő megszavazta, 12–2 arányban

– folytatja a posztban a momentumos politikus, aki szerint Dióssi nemes egyszerűséggel hülyének nézi a választókat. 

Ha a szülők nem kezdenek mozgolódni, akkor ez is bejött, marad a környék legdrágább térítési díja

– írja Cseresznyés Csilla, aki bejegyzésében dokumentumokkal is alátámasztotta, hogy a város polgármester lényegében maga és a képviselő-testület ellen indít vizsgálatot.

Korábban Dióssi Csaba a közösségi oldalán azt írta, hogy rendkívüli testületi ülést hív össze, és teljes körű kivizsgálást kér az üggyel összefüggésben. Azt is javasolta továbbá, hogy a vizsgálat idejére függesszék fel az áremelést, és azt ígérte, a jövő hónapra már kiszámlázott emelést a következő számlában írják jóvá.