Őrjöngve verte szét a rokonai autóit egy szolnoki férfi

2023.10.12. 09:48
Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és garázdaság, rongálás és zaklatás miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a szolnoki férfival szemben, aki egy családi vita miatt baseballütővel és csavarkulccsal verte szét a hozzátartozója saját és munkahelyi autóját is.

A férfi 2022. augusztus 7-én kora este ittasan megjelent a közeli hozzátartozói szolnoki házánál, ahová a köztük lévő családi konfliktus miatt nem akarták beengedni, és távozásra szólították fel.

Ekkor a férfi egy baseballütővel a ház előtt parkoló, a hozzátartozója használatában lévő munkahelyi autójának bal visszapillantó tükrét leverte és szélvédőjét betörte, majd a ház kiskapujához ment, és az ott lakó férfit megöléssel fenyegetve próbálta meg ismét rávenni arra, hogy engedje be a házba.

Eközben a kezében lévő baseballütővel a kiskapu kilincsét verte, majd a kerítésre is felmászott és megpróbált bejutni az ingatlanba, amit az ott lakó férfi testi erővel akadályozott meg.

Mivel a vádlott az ingatlanba nem tudott bejutni és a baseballütő eltört, egy szerszámkulccsal esett neki a ház előtt parkoló másik autónak, amelynek szélvédőjét, motorháztetőjét, visszapillantó tükreit és lámpáit is szétverte. Majd visszatért a másik autóhoz, és annak még sértetlen ablakát, lámpáit betörte, motorháztetejét összetörte.

Az ott lakó idősebb férfi kiment az utcára, hogy az autókat ne érje még több kár, de a vádlott dulakodni kezdett vele azért, hogy az ingatlanba bejusson. Ekkor az idősebb férfi segítségére sietett egy közelben lakó férfi, akivel közösen sikerült a támadót már a kerítésen belül a földre kényszeríteni, és ott tartani a rendőrök kiérkezéséig.

A megrongált gépjárművekben 4 392 200 forint, valamint 1 621 544 forint kár keletkezett. A történteket egy biztonsági kamera is felvette, a videó ide kattintva tekinthető meg.