Elszabadult a pokol Hatvanban: „Engem fejbe lőttek, az egyik fiamnak karddal vágták meg a kezét”

2023.10.16. 19:51
Péntek este egy népes társaság rontott rá egy családi házra Hatvanban. Az egész utca szemtanúja volt a verekedésnek és a lövöldözésnek, és még videó is készül róla. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

Az esetről az ATV Híradó közölt riportot, a csatorna szerint egy biztonsági kamera is felvételt készített az incidensről. Ezen látható, amint a támadók három autóval megérkeztek a helyszínre, majd nem sokkal később fegyverropogás hangja hallatszik. A ház lakói szerint a támadók nemcsak lövöldöztek, hanem ütöttek-vágtak is mindenkit és mindent, akit és amit csak értek. 

Engem fejbe lőttek, az egyik fiamnak karddal vágták meg a kezét. Két ujja sérült meg, ínszalagokat kellett neki a műtét során összevarrni. Most jött haza a kórházból

– nyilatkozta a Híradónak az egyik áldozat. Fia szerint „legalább húsz ember” rontott be a ház udvarára.

Az, hogy milyen fegyverrel lövöldöztek, egyelőre nem derült ki, de a riport szerint apró kis fémgolyókkal volt tele a ház udvara. Volt, akit szemen vagy fejen találtak a lövedékek. Az incidens a szomszédokat is meglepte: „Én arra ébredtem, hogy mi ez a tűzijáték késő éjjel […] Nem is értettem. Volt itt azért néha hangos buli, de ilyenkor sose buliztak, ilyen későn” – mondta egy környékbeli lakos.

Mint kiderült, az eset előzménye az, hogy egy korábbi viszály miatt konfliktus alakult ki két család között, akik távoli rokonságban állnak egymással. A házban élők közül leginkább a gyerekek ijedtek meg, az egyik lakó szerint a kiskorúak azóta is félnek éjjelente elaludni.

Lázár Levente, a Heves megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta az ATV-nek, a rendőrség már nyomoz az ügyben. A támadókat nem lesz nehéz beazonosítani: rokonságban vannak a megtámadott család tagjaival, és névről ismerik is egymást. Az ATV szerint ennek ellenére még senkit sem vettek őrizetbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport