Ellenzéki kerületben kapott közpénzes megbízást Kovács Zoltán felesége

2023.10.16. 10:05
Kovács Zoltán feleségét, Szikora Lindát beválasztották a III. kerületi Óbudai Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságába. Ugyan a helyi Fidesz tagjai delegálták a testületbe, de az ellenzéki képviselők szavazatai nélkül nem került volna be.

Egy ellenzéki kerületben tűnt fel újra Szikora Linda, akit a közelmúltban beválasztottak Óbuda önkormányzata vagyonkezelőjének igazgatóságába – hívta fel a figyelmet az RTL

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szintén kormánypárti politikus felesége az óbudai Fidesz szervezetének tisztújításán Bús Balázs elnök alelnöke lett, majd III. kerületi társai delegálták Balogh Péter helyett az önkormányzati cég testületébe.

Az RTL információit az ellenzéki vezetésű önkormányzat is megerősítette.

Szikora Linda az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja. Úgy tudni, nincs konkrét területe, és bruttó 200 ezer forint/hó díjazásban részesül.

Kovács Zoltán feleségét egyhangú döntéssel választották meg: a jelen lévő 20 képviselő mindegyike igennel szavazott. Az óbudai képviselő-testületben 22-en vannak: heten fideszesek, tizennégyen az ellenzéki összefogás pártjaiban politizálnak, egy képviselő pedig független. 

A szavazás tehát annak köszönhetően alakulhatott így, mert egyes önkormányzatoknál az ellenzékben, kisebbségben lévő pártoknak is biztosítanak helyet az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőségében, felügyelőbizottságában. 

A cég az önkormányzati tulajdonú lakóépületeket, üzlethelyiségeket kezeli, értékesíti, üzemelteti a piacokat, illetve az ingatlanvagyonnal kapcsolatos műszaki, szakértői, nyilvántartási feladatokat látja el.

Szikora Linda korábban is feltűnt a politikában: 2006-ban a Fővárosi Közgyűlés tagja lett, 2015-től pedig a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél dolgozott a Bálna projektigazgatójaként. 2021-ben a Bálna igazgatójaként lett a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiumának tagja, amely kinevezés 2024 végéig tart majd.