Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten a rendőrség

2023.10.18. 15:25
A Hamász terrorszervezet felhívásához köthető gyűlést akart szervezni péntekre egy magánszemély Budapesten, amit a rendőrség betiltott. Sőt, most kiderült, Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros teljes területére.

Korábban Budapest II. kerületében, pénteken szeretett volna gyűlést tartani egy magánszemély az izraeli–palesztin háború kapcsán, de a rendőrség gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta azt.

A rendőrség még ennél is tovább ment, és fokozott ellenőrzést hirdetett Budapesten szombat reggelig.

Budapest rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján 2023. október 20-án 12 órától 2023. október 21-én 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére

– olvasható a police.hu oldalán.

Azt is hozzátették, hogy a fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása.

Korábban beszámoltunk róla, hogy szerdán összeült a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatójának kezdeményezésére a Terrorellenes Koordinációs Bizottság (TKB), és megállapították, hogy nem szükséges a Magyarország területén hatályban lévő 3-as terrorfokozat megváltoztatása.

Arról, hogy a 3-as terrorfokozat mit is jelent pontosan, ebben a cikkünkben számoltunk be.