18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megrázó részletek derültek ki a pécsi gyerekgyilkosságról

2023.10.22. 06:40
Koponyatörést szenvedett, majd megfulladt az a hároméves kisfiú, aki csütörtök délelőtt vesztette életét Pécsen. A gyanú szerint az anya előző este földhöz vágta a gyereket, mert zavarta a sírása. A sokkoló részleteket a bíróság közölte.

A 28 éves anya hívta ki a mentőket csütörtök délelőtt Pécsen, mivel a hároméves fia hányt és aluszékony volt. Drávaközi-Katz Judit, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa az RTL Híradónak elmondta, hogy a gyermeknek már légzése, keringése se volt, és azonnal megkezdték a telefonon instruált újraélesztést, amit az anya végzett.

A szóvivő hozzátette, a helyszínre kiérkező mentősök ezt emelt szinten folytatták, azonban már nem tudták megmenteni a gyermek életét. A csatorna úgy tudja, a rendőrségnek a mentők szóltak, mert gyanús sérüléseket láttak a kisfiú fején.

Egy nappal a tragédia után a 28 éves nőt és a 23 éves párját már bíróság elé állították, és egy hónapra letartóztatták őket. A törvényszék közleménye szerint a kisfiú sírt szerda este, az anya kivette az ágyból, majd földhöz vágta úgy, hogy a gyermek a fejét a padlóba verte. A kisfiú koponyatörést szenvedett és másnap dél körül megfulladt.

Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője a csatornának elmondta, hogy 10-20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat a fiatal pár. Úgy tudni, hogy a pár korábban a rendőrségen beismerő vallomást tett, a bíróságon azonban egyikük sem szólalt meg.