18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Részletes vallomást tett a kilencéves fiú halálát okozó sofőr a pesterzsébeti tragédia ügyében

2023.10.25. 13:38 Módosítva: 2023.10.25. 13:51
Folytatólagos kihallgatásán részletes vallomást tett az a teherautó-sofőr, aki október 10-én halálos balesetet okozott egy pesterzsébeti általános iskolánál.

A sofőr az iskola udvaráról hajtott volna ki egy teherautóval, amikor kidöntötte a kőkerítést, és az a közelben álló kilencéves kisfiúra és az édesanyjára zuhant.

A teherautó egy kilógó alkatrésze akadt bele és rántotta ki a kőoszlopot, ami aztán az édesanyára és 9 éves gyermekére zuhant. A gyermek szörnyethalt, az édesanyának eltört a lába a balesetben.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy a tragédia helyszínén hangos sikoltozást és zokogást hallottak. A mentők kiérkezéséig az édesanya saját kezével próbálta kiszabadítani gyermekét a beton alól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki a tehergépkocsi 48 éves vezetőjét, akit a rendőrök őrizetbe is vettek.

A Mandiner megtudta, hogy a férfi most vallomást tett. A sofőr ismételten kifejezte sajnálatát a történtek miatt, valamint hangsúlyozta, hogy továbbra is együttműködik a hatósággal.

„A férfi vállalja a felelősséget tettéért, ugyanakkor kérte az eset összes körülményének részletes kivizsgálását” – mondta a lapnak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Bagoly Bettina korábban azt mondta, hogy a nyomozást irányító Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség nem látta indokoltnak a férfi letartóztatását, aki így szabadlábon védekezhet.