Elszabadultak az indulatok, rendőrökre támadtak egy szabolcsi születésnapon

2023.10.26. 10:16
Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emeltek vádat két férfi és két nő ellen a Nyíregyházi Járásbíróságon.

A vádirat szerint augusztus 16-án csendháborítás miatt jelentek meg a rendőrök egy szabolcsi településen. A család nem törődött a felszólításokkal, így az újabb bejelentésre már megerősítő erővel érkezett a helyszínre a rendőrség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint írták, a születésnapját ünneplő férfi kiment a ház elé, és ökölbe szorított kézzel kezdte sértegetni a rendőröket. A trágárkodó szidalmazásba a férfi bátyja is bekapcsolódott, majd egy járőrt nagy erővel meglökött, aki elvesztette az egyensúlyát.

Hozzátették, hogy a család ittas állapotú tagjai a megerősített rendőri jelenlét ellenére is agresszívan viselkedtek. 

A születésnapját ünneplő férfi élettársa közölte a rendőrökkel, hogy ha nem lenne ott a gyermeke, akkor feldarabolná és megszurkálná őket.

Az idősebb férfi a vele szemben intézkedő rendőrt megrántotta és mellkason lökte, egy másik egyenruhást pedig lefejelt. A fiatalabb férfi élettársa egy lavór vízzel esett neki a rendőrnek, hogy megakadályozza párja megbilincselését.

A helyszínre újabb rendőri erő és egy mentőegység érkezett. Közben megjelent az egyik férfi lánytestvére is, aki egy gyermekkel a kezében próbálta arcon ütni az egyik rendőrt. A nyomozó ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje az elkövetőket börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra – olvasható a közleményben.