Kubatov Gábor: Karácsony Gergely csak hebeg-habog a hajléktalanhelyzetről

2023.10.27. 15:36
Kubatov Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke egy Facebook-posztban válaszolt Karácsony Gergely budapesti főpolgármester egyik posztjára. A két politikus közt a budapesti hajléktalanok miatt alakult ki vita a napokban.

Kubatov Gábor még szerdán tett közzé egy Facebook-posztot, amelyben arról kérdezte követőit:

Ön mit szól hozzá, hogy a baloldal hajléktalanokkal árasztotta el Budapestet?

Karácsony Gergely erre egy Facebook-posztban válaszolt, kitérve például arra, hogy a Kubatov által a bejegyzéshez csatolt fotó még öt évvel ezelőtt, Tarlós István főpolgármestersége alatt készült. A főpolgármester szóvá tette azt is, hogy nem hajlandó elfogadni a hajléktalanok elleni uszítást, ugyanis „a fedél nélkül élők elsősorban emberek, elesett és szegénységben élő, segítségre szoruló emberek”.

A megélhetési válságot súlyosbító Kubatovéknak pedig nemcsak fotót kell cserélniük, de embertelenségüket is érdemes lenne emberségre váltani, legalább néha, egy kicsit… Vajon menni fog?

– írta.

Erre válaszolt most Kubatov Gábor egy újabb posztban. A politikus azt írta, „Karácsony Gergely csak hebeg-habog a Budapesten uralkodó hajléktalanhelyzetről, de valójában semmit nem tesz a probléma megoldása érdekében. Ezt mindenki érzi és a saját szemével látja, aki a városunkban sétál, BKV-zik, autózik, biciklizik, vagyis pusztán nyugodtan szeretne élni”.

Szomorú, hogy a probléma megoldása helyett csak a városházi haveroknak, tanácsadóknak, az egykori Gyurcsány-kormány szereplőinek kiosztott milliós jutalom a fontos számára. Olyan jó lenne, ha a főpolgármester felhagyna az állandó facebookozással, kiszállna az autójából és kimenne legalább egyszer-egyszer az utcára az emberek közé, mert akkor személyesen szembesülne a valósággal: azzal, hogy az alkalmatlansága hova vezetett

– írta Kubatov Gábor. Végül azt is megjegyezte, hogy a mostani poszttal feltöltött fotók tegnap este készültek.