Egyre több magyar szilveszterezik valamelyik tengerparton

2023.10.27. 06:36
Beindultak az év végi foglalások az utazási irodákban. Idén többszörösére nőtt az egy hétnél hosszabb utazást tervezők száma.

A szokottnál korábban kezdték el tervezni utazásukat azok, akik a karácsonyt és a szilvesztert az otthonuktól távol, egy tengerparton szeretnék ünnepelni – írja az Invia.hu online utazásközvetítő adatai alapján a Világgazdaság.

A sláger-úticélnak számító Egyiptom, Törökország és a Kanári-szigetek őszi foglalásai 27–48 százalékkal emelkedtek idén a tavalyi számokhoz képest. Zanzibárban háromszor annyi magyar szilveszterezik, mint tavaly. Érdekesség, hogy Omán is a legnépszerűbb úti célok közé került az idei szezonban.

Az Invia.hu adatai szerint csökkent a rövidebb és többszörösére nőtt a hosszabb – 9, 15 és 11 napos – üdülésekre foglalók száma.

Az őszi–téli időszakban az emberek többsége egyébként 8-9 napot tölt távol. Többségük – 55 százalékuk – a 40–59 éves korosztályból kerül ki.

Az Indexen írtunk róla korábban, hogy 2023 várhatóan még a turisztikai csúcsesztendőnek számító 2019-eshez képest is jobb lesz, köszönhetően a magyarok töretlen utazási hajlandóságának.