Bekötött szemmel tüntettek a diákok a Magyar Nemzeti Múzeum előtt

2023.10.29. 17:26
Az Egységes Diákfront aktivistái tartottak demonstrációt a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén vasárnap délelőtt. A Mi Hazánk a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva kezdeményezte, hogy 18 év alattiak ne látogathassák a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást. A diákok szerint a kitiltás helyett valódi oktatási reformokkal kellene foglalkozni.

Mint írtuk, a Mi Hazánk kezdeményezése miatt nem látogathatják 18 év alattiak a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese a  gyermekvédelmi törvényre hivatkozva kérte Csák János kulturális és innovációs minisztert, hogy hozza meg a döntést.

A politikus szerint a kiállítás tartalmában a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot.

Az Egységes Diákfront aktivistái bekötött szemmel tüntettek vasárnap délelőtt a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjénél. A hét aktivista „a valódi gyermeknevelés a minőségi oktatással kezdődik” táblát tartott a kezében – derült ki az aHang Facebook-bejegyzéséből.

A diákok szerint a kitiltás helyett valódi oktatási reformokkal kellene foglalkozni. Emellett a 7IGENES alternatív népszavazást is népszerűsítették.