Kocsis Máté a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentés feloldását kéri

2023.10.30. 15:36
Kocsis Máté kezdeményezte annak a titkosszolgálati jelentésnek a nyilvánosságra hozását, amely a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, a terrorizmus és az illegális bevándorlás összefüggéséről szól.

Ülésezett hétfőn a nemzetbiztonsági bizottság, ahol Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hivatalosan is kezdeményezte a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentés feloldását.

Az indítványt a bizottság támogatta, így azt a közvélemény is megismerheti hamarosan

– írta a Facebook-oldalán a politikus. 

A frakcióvezető szerint ugyanis a felelőtlen brüsszeli migrációs politika növeli a terrorveszélyt, egyre több fegyver jelenik meg a térségben, velük pedig az erőszakos fegyveres támadások is. 

Ahogyan arról az Index korábban tájékoztatott, Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában bejelentette, hogy magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és az illegális bevándorlás összefüggéséről. 

frakcióvezető múlt héten csütörtökön személyesen látogatott Ásotthalomra, hogy személyes tapasztalatokat gyűjtsön a déli határszakaszon tapasztalható helyzetről. 

A helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van

– összegezte.