Pálffy István szerint sokan csak arra vártak, mikor bukik el

2023.11.02. 07:39
Először szólalt meg Pálffy István a Hír TV-től való távozása után. A műsorvezető többek között arról beszélt, már bánja, hogy nem figyelt a jelekre, mert szerinte sokan nem örültek a jelenlétének, és csak arra vártak, hogy mikor bukik el.

Az egykori országgyűlési képviselő, majd dublini nagykövet 13 év után tért vissza a képernyőre, igaz, csak egy adás erejéig. Pálffy István 2023. augusztus 21-én a Hír TV Napi aktuális című műsor házigazdájaként tért vissza, ahol azonban a Márki-Zay Péterrel folytatott beszélgetésében olyan dolgokat jelentett ki, miszerint „türelemmel kell lenni egy olyan betegség iránt is, mint a pedofiloké”. Ezt követően azonnali hatállyal kirúgták.

A műsorvezető a botrány óta először szólalt meg. A Blikknek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy

  • egy évig gondolkozott azon, elvállalja-e a Hír TV felkérését, amit végül azért tett meg, mert be akarta tömni azokat az apró lyukakat, amelyek szerinte az információs palettán vannak.
  • Úgy véli, az váltotta ki az emberek nemtetszését, amikor kiderült, hogy hárommillió forint lesz a fizetése, amelynek állítása szerint csak a harmadát kapta meg valójában.
  • „Reális forgatókönyv lehet, hogy kialakult felém egy ellenszenv, és mindenki várta, mikor kerülök akár csak a közelébe egy olyan aknának, amibe belebukhatok” – jelentette ki.
  • Szerinte az ominózus, Márki-Zay Péterrel való beszélgetésnek nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége, és ő adás közben nem érzékelte, hogy amit mond, az megbotránkoztató. Ezzel másnap reggel szembesült, amikor rengeteg üzenetet kapott. Ekkor közölte vele a csatorna, hogy a továbbiakban nem kívánnak vele együtt dolgozni, ami meglepte.
  • Jelenleg tanítással foglalkozik, kommunikáció- és médiatudományt oktat középiskolákban és egyetemeken. A fennmaradó idejében önkénteskedik, polgárőr Balatonkenesén, és önkéntes tartalékos szeretne lenni a Magyar Honvédségnél.

Pálffy István a kirúgása után nyugodt hangon fogadta az Index hívását. A konkrét esetről nem kívánt nyilatkozni, így sem a tévében elhangzottakról, sem a kirúgásáról nem tudtuk kérdezni, mindössze annyit közölt lapunkkal, hogy jelenleg „jól van”.