Ebben a magyar városban már a posta is magánkézben van

2023.11.05. 10:20
Nem mindennapi kezdeményezés valósult meg Nagykanizsán. Miután már huzamosabb ideje rendkívül hiányos volt a postai szolgáltatás, egy vállalkozó lépett az ügyben. Az első tapasztalatok olyan pozitívak, hogy a város már a következő hivatalok megnyitását fontolgatja.

Ellenzéki politikusok segítségével nyitott kispostát egy vállalkozó Nagykanizsa kertvárosi részén – adta hírül az ATV Híradó.

A riportban emlékeztettek: tavaly novemberben négy posta bezárásáról döntött a cég. Nem sokkal később a Magyar Posta felajánlotta, hogy egy nagyobb összegért újranyitják az egyik hivatalt, a több tízmillió forintot a város önkormányzatának kellett volna előteremtenie. Ebbe nem mentek bele, az ellenzéki vezetésű képviselő-testület más megoldást keresett.

Nyáron kezdtem el tárgyalni egy vállalkozóval, aki már máshol is üzemeltet postát, hogy itt, Kiskanizsán is, ha egy posta nyitásába vágna, akkor örülnénk neki. Körülbelül másfél hónap tárgyalás után sikerült megállapodni a helyiségről, amit az önkormányzat adott bérbe a vállalkozónak

– fogalmazott a Híradónknak Horváth Jácint önkormányzati képviselő.

A kiskanizsai városrészben legalább ötezren élnek, nekik most már nem kell másik megoldást keresniük, ha postai szolgáltatásra van szükségük. Az érdeklődés egyelőre hatalmas, már több százan érkeztek ügyet intézni, így az is elképzelhető, hogy az egyszemélyes hivatal hamarosan újabb ügyintézővel bővül.

A képviselő-testület a sikeren felbuzdulva másik két bezárt postát is lehetőség szerint újranyitna. Mivel állami segítségre nem számíthatnak, ezeket a hivatalokat is vállalkozók segítségével indítanák újra.