Megvan, ki a Péterfy Sándor utcai kórház új főigazgatója

2023.11.08. 18:35
Kökény Zoltánt nevezte ki a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet főigazgatójának Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató szerdán – tájékoztatta az intézményt irányító Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet az MTI-t.

Kökény Zoltán 1990-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, 1994-ben általános sebészetből szakvizsgázott; 2013-ban egészségügyi gazdálkodási és stratégiai specialista diplomát szerzett.

A szakember 2011-től a ráckevei szakrendelő orvosigazgatója, majd a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet orvosigazgató-helyettese volt.

Kökény Zoltán 2021 októberétől a dél-pesti centrumkórházban dolgozott orvosigazgató-helyettesként, onnan ez év nyarán került átmeneti megbízással a Péterfy Sándor utcai kórházba orvosigazgatónak – áll a közleményben.

Mint megírtuk, szeptember elején azonnal kirúgták a Péterfy Sándor Utcai Kórház boncmesterét és boncsegédjét, miután méltatlan körülmények között tárolt holttesteket találtak az intézmény patológiáján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította a holttesteket, és tájékoztatásuk szerint mindkét test esetében természetes halálról van szó.