Tisztázta a rendőrség, nem történt gyermekrablási kísérlet Budakeszin

2023.11.09. 19:36
„Nincs és nem is volt gyermekrablás” – tisztázta a rendőrség az ügyet, ami Budakeszin, az egyik óvodából indult.

A budakeszi rendőrök egy édesanya 2023. november 8-i bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. A bejelentés szerint gyermekét egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról – idézte fel a történteket a police.hu, hozzátéve: a közösségi médiában futótűzként, gyermekrablásról szóló híresztelések kezdtek terjedni, amit több médiatartalom-szolgáltató is tényként közölt.

Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment egészen addig a csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte – foglalta össze a történteket a rendőrség.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság „ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségimédia-felületek felelősségteljes használatára. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása”.