18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kegyetlenül megverte saját családtagjait a Deák téri késelés gyanúsítottja

2023.11.10. 07:22
A Deák téri késelés másodrendű vádlottja, a 22 éves J. Marcell a házi őrizetben saját családjára támadt, és súlyos sérülést okozott édesapjának. A férfi újabb letartóztatását idén februárban rendelte el a Fővárosi Főügyészség.

A fiatal férfit a 2020-ban történt kettős gyilkosság után letartóztatták, de a börtönből pár hónappal később hazaengedték, ahol nyomkövetős házi őrizetben folytathatta büntetése letöltését.

A bűnözőt – mint a Blikk írja – nemrég ismét letartóztatták, amiért súlyosan bántalmazta saját családtagjait. A Fővárosi Főügyészség a lapnak megerősítette az értesüléseket, melyek szerint a férfit kéz- és lábbilincsben vezették elő a Fővárosi Törvényszék épületébe. 

A kérdezett ügyben a Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a Fővárosi Törvényszék 2023. február 24-én rendelte el a vádlott letartóztatását a bűnügyi felügyelet szabályainak súlyos megsértése miatt.

A férfi ellen újabb büntetőeljárások indultak, mivel a megalapozott gyanú szerint garázda jellegű verekedésbe keveredett, valamint egy hozzátartozóját bántalmazta súlyosan – tájékoztatta a Blikket dr. Rab Ferenc Levente helyettes szóvivő.

A Blikk úgy tudja, J. Marcellt ezúttal súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsították meg, miután betörte apja orrát, a lépcsőházban pedig az ikertestvérével, J. Dániellel verekedett össze, aki a Deák téri késelés harmadrendű gyanúsítottja is volt.

Az erőszakos indulatossága sosem fog elmúlni! Ahogy a késelő Krisztián sem fog megváltozni a rácsok mögött. A börtönnek az a feladata, hogy megőrizze, a társadalomtól elszigetelje, de ne károsítsa őket, hogy a szabadulásuk után vissza tudjanak illeszkedni a társdalomba, de ez nem mindenkinek sikerül. Marcell nem élt a lehetőséggel, hogy otthon lehetett

– mondta a Blikknek Khéli Imre, az egyik áldozat édesapja.

Még 2020 tavaszán történt, hogy két, már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze a hajnali órákban a Deák téren. A résztvevők egyike akkor kést rántott, és több késszúrással halálra késelt a rivális csoportból két embert.

A bíróság pedig 2022 márciusában döntött a garázdasággal és rablással vádolt résztvevők büntetéséről. Őket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélték.