Kis híján halállal végződött az italozás egy mezőkövesdi sörözőben

2023.11.14. 15:58
Egy mezőkövesdi söröző tulajdonosa és pultosa együtt részegedett le májusban, miközben felborult egy szabálytalanul tárolt szén-dioxid palack. A kiszivárgott gáz kis híján mindkettőjüket megölte.

A vádirat szerint idén májusban több pohár szeszes ital elfogyasztása után lerészegedett egy mezőkövesdi söröző tulajdonosa és pultosa – számolt be közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, estefelé eldőlt a sör csapoláshoz használt szén-dioxidos palack. A szabálytalanul tárolt gázpalack szelepe megsérült, így a szén-dioxid szivárogni kezdett. A gázömlés miatt a két nő egy idő után elvesztette az eszméletét.

A söröző teraszán egy vendég vette észre a történteket, majd értesítette a tűzoltókat. 

A helyszínre érkező mentősök a vádlottat és a pultos nőt is kórházba szállították.

Az ügyészség megjegyezte, hogy a söröző üzemeltetője nem tett eleget a gázpalack telepítése és tárolásával kapcsolatos előírásoknak. Az elkövető nem biztosított elmozdulás elleni rögzítő szerkezetet, emellett munkavégzés közben fogyasztott alkoholt, ami szintén jogszabályba ütközik. 

Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a nő ellen. Az elkövető büntetlen előéletű, így tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozták.