Jön a Fidesz tisztújító kongresszusa, Németh Szilárd nagy meglepetésre készül

2023.11.14. 19:55
A jövő hétvégén tartja a 30. tisztújító kongresszusát a Fidesz, amely meglepetéseket hozhat. Az eseményen döntenek majd arról, ki lesz a párt elnöke, bár Orbán Viktor helye ezen a poszton stabil. Emellett az alelnökök személyéről is döntést hoznak majd, ami már okozhat néhány meglepetést – legalábbis Németh Szilárd szerint.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Fidesz várhatóan novemberben tart tisztújító kongresszust, de most már azt is tudjuk, hogy a párt november 18-án, szombaton tartja majd az eseményt.

Orbán Viktor miniszterelnök és pártelnök is egy személyben, és azt is tudni, hogy újra őt jelölik a párt elnöki posztjára. Az atv.hu azonban most a Fidesz alelnökeit, Gál Kingát, Kubatov Gábort, Kósa Lajost, valamint Németh Szilárdot is megkérdezte arról, hogy ismét indulnak-e a posztért. 

Kubatov és Kósa is azt nyilatkozta, hogy őket újra jelölik a tisztségre, Gál Kingát nem érték el. Németh Szilárd pedig meglepő választ adott a kérdésükre. 

Ő azt mondta: nem szeretné elárulni, kapott-e újra jelölést, és vállalja-e a tisztséget, mert

szeretne vasárnap meglepetést okozni.

Mint korábban beszámoltunk róla, Varga Judit jelenlegi igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját a 2024-es európai parlamenti választáson. Azonban a Fidesz alapszabálya szerint a Fidesz–KDNP EP-listájáról a párt választmánya jogosult dönteni, így most szombaton érkezhet a hivatalos bejelentés.