Búvárfelszerelésben és szigonnyal vadászott pontyra egy orvhalász Győrnél

2023.11.14. 16:40
Többszörösen büntetett előéletű az orvhalász, aki augusztusban búvárfelszerelésben és szigonypuskával fogott pontyot a Mosoni-Dunában. Az ügyészség akár négy és fél év börtönt is kiszabhat a győri férfira.

A vádirat szerint az 58 éves férfi augusztusban búvárpipával, búvárszemüveggel és békatalppal merült a vízbe a Mosoni-Duna győri szakaszán – írja a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az elkövető egy szigonypuskával ejtett el egy közel háromkilós pontyot. A halat ezután szemeteszsákba tette, és távozni akart a helyszínről.

A cselekményét végig nyomon követték a hivatásos halőrök, akik feltartóztatták a férfit, és értesítették a rendőrséget. A több mint 65 ezer forint halgazdálkodási értéket képviselő pontyot tiltott halfogási eszközzel ejtette el az elkövető.

A többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfit orvhalászattal és lopás vétségével vádolta meg az ügyészség. 

Az ügyészség akár négy és fél évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a férfira. A döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben – tették hozzá a közleményben.