Rétvári Bence: A modern tudáshoz modern eszközök kellenek

2023.11.15. 20:12
A kormány álláspontja, hogy minden diáknak rendelkezésére kell, hogy álljanak a korszerű informatikai eszközök, ezért húszezer laptopot osztott ki a belügyminisztérium.

Húszezer laptopot osztanak ki Pest vármegyében, a kormány szerint nélkülözhetetlen, hogy a legkorszerűbb informatikai eszközöket készségszinten tudják használni a diákok, így tehetnek szert ugyanis modern európai szintű tudásra – számolt be Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a terveikről. 

A minisztérium terve az, hogy a legkorszerűbb eszközök minden diák rendelkezésére álljanak, és mindenki megkapja, aki igényli. A KRÉTA rendszer segítségével pedig jövőre is lehet még korszerű notebookokat igényelni.

Rétvári Bence, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is, beszámolt arról, hogy az iskolákban kiépítették a szélessávú internetet, 2000 iskolai feladatellátási helyen bővítették a sávszélességet, és 4000 iskolában építették ki a wifit. Létrehozták a Nemzeti Köznevelési Portált, ahol tankönyvhöz kapcsolódóan számtalan digitális tartalmat lehet elérni – írja az MTI.