Gázolt a szentendrei HÉV

2023.11.17. 09:25
A MÁV-HÉV Zrt. közlése szerint baleset miatt fennakadásokra lehet számítani a Batthyány tér Szentendre, illetve Békásmegyer között közlekedő H5-ös HÉV vonalán.

A baleset november 17-én pénteken a H5-ös HÉV vonalán a Tímár utca környékén történt reggel 8 óra magasságban, ami miatt csak egy sávon közlekedtek a szerelvények. A MÁV-HÉV Zrt. tájékoztatása szerint a vonatok egészen 9 óráig a Szépvölgyi útnál, a Tímár utcánál és a Szentlélek térnél a Szentendre irányú peronoknál álltak meg. A vasúttársaság az utasok türelmét kéri, amíg visszaáll a menetrend szerinti közlekedés.

Az egyik utas beszámolója alapján személyi sérülés nem történt. Az esetleírás szerint egy biciklis ment át a piroson, de szerencséjére a HÉV csak „súrolta” a kerékpárt. Az illető az esés után felállt. A szerelvény pedig a Nagyszombat utca magasságában egy órán át vesztegelt. A rendőrség mellett a mentők is kiérkeztek.  

Kerestük a vasúttársaságot, akik megerősítették a szemtanúk értesüléseit. „A fénysorompó rendben működött, a baleset a kerékpáros szabálytalan magatartása miatt következett be. A helyszínelés már befejeződött, 9 órától ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a H5-ös HÉV szerelvényei a Margit híd, budai hídfő és a Szentlélek tér között”– közölték. Fennakadásokra még egy kis ideig lehet számítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport