Engedély nélkül tarra vágtak több ezer négyzetmétert a II. kerületben

2023.11.19. 16:03
Hatalmas pusztítás történt a héten a II. kerületben: több ezer négyzetméteren vágtak ki fákat anélkül, hogy erre engedély lett volna. A helyi önkormányzat a természetkárosítás miatt már megtette a szükséges lépéseket.

„A héten tarra vágtak egy nagyobb területet a Mikes Kelemen utcánál” – közölte Őrsi Gergely a Facebook-oldalán, kiemelve, hogy az érintett terület több ezer négyzetméteres, a telkek pedig magántulajdonban vannak.

A II. kerületi polgármester tájékoztatása szerint a fakivágás engedély nélkül történt, de úgy véli: tarvágásra semmilyen körülmények között nem kerülhetett volna sor, így akik ezt tették, természetkárosítást valósítottak meg.

Az esettel kapcsolatos eljárást az önkormányzat megindította

– jelentette ki, majd kitért arra, hogy az építési engedélyezési jogköröket 2020-ban elvették az önkormányzatoktól, így egyelőre nem világos, milyen építkezés áll a háttérben.

A polgármester emlékeztetett arra is: az építkezéseknél szabályozott módon, esetenként pótlási kötelezettséggel lehet engedélyt kérni fakivágásra, de ebben az esetben semmilyen engedélykérés nem érkezett az önkormányzathoz, tarvágásra pedig még csak engedélyt sem lehet kérni.

Őrsi Gergely azt ígérte, az eljárás eredményéről mindenképpen tájékoztatást ad a jövőben.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.