Karácsonyi zárvatartásról döntött a PENNY

2023.11.22. 14:46
A két karácsonyi munkaszüneti nap mellett idén december 24-én is zárva tart a PENNY 230 magyarországi üzlete – közölte az üzletlánc. Nem ez az első alkalom, hogy zárva tartanak december 24-én. A PENNY az ezt megelőző napokban hosszabb nyitvatartással készül megkönnyíteni az ünnepi készülődést.

„A PENNY vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva, továbbá a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) megkeresésére is reagálva döntött úgy, december 24. és 26. között valamennyi üzletét egységesen zárva tartja. Az üzletlánc ezzel párhuzamosan december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással várja a vásárlóközönséget” – áll az áruházlánc közleményében. 

A magyar hagyományok szerint a család december 24-én, azaz szentestén gyűlik össze. Idén a PENNY döntésnek köszönhetően valamennyi munkatársunknak ismét lehetősége nyílik ezen a napon már a készülődés időszakát is a szeretteivel tölteni. Természetesen a döntés meghozatala során a vásárlóink érdekeit is szem előtt tartottuk, így számukra hosszabb nyitvatartási időt biztosítunk az ünnepet megelőző napokban

– fogalmazott Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője. Az üzletlánc arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy a tartós élelmiszereket érdemes akár hetekkel az ünnep előtt is beszerezni. 

A háromnapos ünnepi időszak előtt:

  • december 22-én és 23-án este 22 óráig várják a vásárlóközönséget valamennyi üzletükben,
  • december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva.

„A szokásos, nagyszerű akcióink és kiemelkedően jó ár-érték arányú saját márkás termékeink mellett idén olyan prémiumtermékekkel is készülünk, amelyek segítenek pénztárcabarát módon megteremteni az ünnepi hangulatot. Azokra is gondoltunk, akiknek kevesebb idejük van a karácsonyi ajándékok beszerzésére, számukra kedvező árú édességekből és kozmetikumokból álló ajándékcsomagokkal készülünk” – fogalmazott az üzletlánc az Index arra vonatkozó kérdésére, hogy milyen speciális akcióval készülnek az ünnepekre. 

A PENNY szerint a munkavállalók egyöntetűen örültek neki, hogy szeretteikkel tölthetik a 24-i készülődés óráit. Ez a döntés elsősorban az üzletekben dolgozókat érinti, a logisztika és az egyéb háttérosztályok esetében már évek óta gyakorlat, hogy december 24-én nem dolgoznak.

A Lidl és a Rossmann is így  döntött

A Rossmann is zárva tartja üzleteit december 24-én, ugyanis a bolthálózat szabadnapot biztosít munkatársai számára a szeretet ünnepére. A Rossmann közleményében jelezte, hogy több mint 200 üzletüket tartják zárva december 24-én.

Azzal indokolták a döntést, hogy az országos bolthálózattal, piacvezető online drogériashoppal rendelkező cég számára kiemelten fontos, hogy munkatársai számára biztonságot és támogatást nyújtson a felgyorsult kereskedelmi környezetben.

Lidl is bejelentette már, hogy mind a 200 magyarországi üzletét zárva tartja december 24-én, hogy a dolgozók otthon ünnepelhessenek a családjukkal.