Borkai Zsolt jachtos képeit Czeglédy Csabánál találták meg

2023.11.23. 19:05
Folytatódott az Ördög ügyvédje-per, melynek legérdekesebb pillanatait az informatikai szakértő véleménye szolgáltatta, aki a Czeglédy Csabától lefoglalt eszközökről beszélt a csütörtöki tárgyaláson. Mint kiderült, ezeken az adathordozókon többek között szerepeltek képek a jachtos szexvideóról és képernyőfotók az Ördög ügyvédje blogról, ám azt nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a publikálásuk előtt kerültek oda.

Csütörtökön újabb tárgyalást tartottak az Ördög ügyvédje-perként elhíresült bírósági ügyben, amelyben az ismert baloldali politikus-ügyvéd, Czeglédy Csaba az elsőrendű vádlott. A per 2021-ben kezdődött, amikor Czeglédy Csabát azzal vádolták meg, hogy nyilvánosságra hozta Borkai Zsoltékról azokat a bizonyos jachton készült erotikus felvételeket. Az ügy azóta már több szálon fut.

A legtöbben Czeglédy Csabára gyanakodtak

A per csütörtöki tárgyalása a tanúvallomások felolvasásával kezdődött, amelyben a legtöbben úgy nyilatkoztak, már a nyilvánosságra kerülésük előtt látták a felvételek egy részét, és elég hamar az volt a sejtésük, hogy Czeglédy Csaba áll a városvezető le- és megbuktatása mögött. A tárgyalás után a Blikk megkérdezte Czeglédyt, vajon mi az oka ennek.

Főleg a kormánypárti sajtó erőltette ezt, mert kellett egy bűnbakot találni. És nyilván terjedt ez a sztori fideszes körökben is. A felolvasott tanúvallomások közül ketten-hárman konkrétan Kubatov Gábor pártigazgatóhoz voltak bekötve

– fogalmazott, hozzátéve, hogy egyikük tanúvallomásában azt mondta, „lehet, valaki kitalálta, hogy Czeglédy Csaba csinálta ezt, így terelve el a figyelmet a valódi elkövetőről”.

A tanúvallomások mellett az informatikai szakértő is ismertette véleményét, amely a Czeglédytől lefoglalt eszközökről szólt. Ezeken az adathordozókon szerepelt egy „győri polip” nevezetű anyag, képek a jachtos szexvideóról és képernyőfotók az Ördög ügyvédje blogról, ám azt minden kétséget kizáróan nem sikerült megállapítani, hogy a publikálásuk előtt kerültek oda.

A lap szerint erre Czeglédy Csaba visszatérően azt a választ adta, hogy az ügyvédi tevékenységével összefüggésben voltak nála, egy megbízója ugyanis feljelentést akart tenni Borkaiék ellen Horvátországban. Emellett azt ismételgette még a DK-s politikus, hogy a hatóságok nem tudták kideríteni, miként, mikor, kitől került volna hozzá a szexvideó.

Borkainak bizonyítéka nincs, de Czeglédyre gyanakszik

Borkai egy korábbi interjúban kijelentette, hogy bizonyítéka ugyan nincs rá, de úgy gondolja, hogy a Demokratikus Koalíció szombathelyi politikusa, Czeglédy Csaba állhat a botrány kirobbantása mögött. Czeglédy Csaba korábban többször is hangsúlyozta, nem ő az „Ördög ügyvédje”, Facebook-posztjában reagált Borkai Zsolt szavaira is.

A DK-s politikus kifejtette, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója „a botrány kirobbanásának kezdete előtt egy nappal már pontosan tudta, milyen tartalmú dolgok fognak megjelenni, még a narratívát is ismerte”.

Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy Kubatov tőlem tudta, mi fog Borkai és haverjai nyakába zúdulni. Borkai sem gondolja így. Ezért aztán nem rajtam áll bosszút, hanem a volt fideszes haverjain. A visszavágás része, hogy elindul jövőre a polgármester-választáson, megkeserítve azok életét, akik elárulták és cserben hagyták

– fogalmazott Czeglédy Csaba.