Mester Ákos: A kialakult helyzet miatt Orbánéknak egyszer felelniük kell

2023.11.25. 17:16
„Nem tudok elfogulatlanul beszélni, mert a Magyar Rádió számomra nem egy munkahely volt, hanem egy harminc évig tartó szerelem” – mondta Mester Ákos, a mára már megszűnt 168 Óra hetilap alapító-főszerkesztője, aki szerint az ikonikus épület elbontása egy „sunyi és aljas helyzet”.

Mester Ákos úgy véli, hogy a helyzet csak akkor fog megváltozni, ha a kormánypárti és ellenzéki emberek is rájönnek, hogy nincs demokrácia szabad közmédia nélkül.

A kialakult helyzet miatt Orbánéknak egyszer felelniük kell. Az, hogy most nincs itt a rádió, az egy dolog. De hogy miért teszik teljesen tönkre, az egy másik dolog, és engem ez érdekel. Nincs demokrácia. Mi lett a Magyar Rádióból? Milyen műsorokat sugároznak? Kiket engednek be? Kiknek engedik, hogy elmondják a véleményüket? Gyakorlatilag lassan egy olyan helyzet kezd kialakulni, hogy egyetlen ukáz van csak: pofa be!

– tette hozzá Mester Ákos az RTL-nek.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, megkapta a bontási engedélyt a Magyar Rádió egykori épületének tulajdonosa. A bontás annak az építési projektnek az első lépése lesz, amelynek végén megszületik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusa.

Az egykori Magyar Rádió helyén építenék fel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát, megújítva a Magyar Nemzeti Múzeum mögötti városrészt. A 200 milliárd forintos projektben felújítják a Károlyi- és az Esterházy-palotát, és jelentősen növelnék a zöldfelületet. 

A tulajdonos a bontásról október 27-én eljuttatott egy tervcsomagot a fővárosi kormányhivatalhoz, amely először visszadobta a terveket. 

November 22-én, szerdán a Pest Vármegyei Kormányhivatal bejárást szervezett a szóban forgó épületbe, a látogatást követően a bontási kérelem váratlanul megkapta az engedélyt.