Már áll és nemsokára ünnepi díszbe borul az ország karácsonyfája a Kossuth téren

20231127- MG 4447
2023.11.27. 12:00
Megérkezett Hajdúszoboszlóról a 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, öttonnás fenyő hétfő délelőtt, az ország karácsonyfája, amelyet a hagyománynak megfelelően a Kossuth téren állítottak fel.

Megérkezett a Kossuth Lajos térre, és felállították az ország karácsonyfáját – derül ki Szentkirályi Alexandra Facebook-bejegyzéséből. 

Megérkezett az ország karácsonyfája a Kossuth térre! A 24 méter magas fenyő Hajdúszoboszlóról érkezett

– írja a posztban a kormányszóvivő.

Ahogy az Index is beszámolt róla, idén egy csaknem öttonnás fenyőfát díszítenek fel, amelyet egy hajdúszoboszlói családi ház kertjéből vágtak ki és szállítottak Budapestre vasárnap délelőtt. A fát, amelyet 1983-ban ültetett a tulajdonosa, vasárnap vágták ki és indították útjára. Az Index fotóriporterei végigkísérték a fa útját Hajdúszoboszlótól a Kossuth térig.

Az ország karácsonyfáját a helyszínen 15 tűzoltó öt gépjárművel, a járművek között egy daru várta, a leemelés után lassú mozgással helyezték bele a korábban kialakított talpszerkezetbe, amelyben vízkeresztig áll.

Az ország karácsonyfáját alapos mérlegelés után választották ki: a felajánlások már év elejétől folyamatosan érkeztek az ország minden tájáról. A beérkezett fényképek alapján idén 17 fenyőfát a helyszínen is megvizsgáltak, és ezután döntöttek az ország karácsonyfáját megtestesítő fenyőfa Kossuth téri felállításáról. 

(Borítókép: Németh Kata / Index)