A rendőrök előtt 132-vel száguldott el egy budapesti sofőr

2023.11.28. 08:53
Átfogó közlekedésbiztonsági akciót tartott november 23-án a rendőrség Budapest XVIII. kerületében. Összesen tizenöt embert állítottak elő, köztük nyolcat körözés, hármat ittas vezetés miatt. A legkirívóbb eset egy 132 kilométer per órával száguldozó sofőr volt.

A rendőrök november 23-án fix helyszínen és civil autókból is ellenőrizték a közlekedés résztvevőit Budapest XVIII. kerületében. Az akcióban mozgó sebességmérő kamerákat is alkalmaztak – írja a police.hu.

Az Üllői úton 37 gyorshajtóról készítettek felvételt, míg a mozgó mérés alatt 22 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot. A legkirívóbb eset egy olyan autós volt, aki a megengedett 50 kilométer per órás sebesség helyett 132-vel száguldott.

A szabálysértő sofőrrel szemben 390 ezer forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot szabtak ki.

A rendőrök kisebb szabálysértések, többek között világítás hiánya, valamint lejárt műszaki érvényesség miatt 13 esetben szankcionáltak helyszíni bírsággal, 6 esetben pedig szabálysértési feljelentéssel éltek.

Az intézkedés alatt összesen 15 embert állítottak elő, köztük 8 körözöttet, akik közül egy embert közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt keresett a bíróság. Emellett hamis magánokirat felhasználása, kábítószer birtoklása, bódult vezetés, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt gyanúja miatt is elfogtak embereket.

Hozzátették, hogy a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.