Kilép a Momentumból a Donáth Annát kritizáló bajai polgármester

2023.12.01. 11:02
Nyirati Klára távozásával végződött a momentumos belharc. A bajai polgármester ellen fegyelmi eljárás indult azt követően, hogy nyíltan kritizálta Donáth Anna szövetségi politikáját.

Kilépéséről tájékoztatta a Momentumot Nyirati Klára bajai polgármester, aki a napokban egy nyilvános rendezvényen kritizálta élesen a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát – erről a polgármester tájékoztatta a 24.hu-t. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Nyirati Klára ellen fegyelmi eljárás indult, amiért kritizálta Donáth Annát, a párt EP-képviselőjét. Az ügy előzménye, hogy a bajai polgármester egy nyilvános beszélgetésen kritizálta Donáth Annát, amiért az EP-képviselő egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy 2022-ben is csak „befogott orral” vállalta a közös indulást a DK-val, de a jövőben ezt nem fogja megtenni az országos politikában. Nyirati Klára közösségi oldalán reagált a történtekre.

Soproni Tamás, a Momentum terézvárosi polgármestere az üggyel kapcsolatban az Indexnek azt mondta: nem foglalkozik országos politikával. „Tudomásom szerint a Momentum az összes koalíciós partnerünkkel előrehaladott tárgyalásokat folytat. Ahogy Donáth Anna is elmondta: az önkormányzatokban csak együttműködéssel tudjuk megőrizni a szabadság szellemét” – fogalmazott Soproni Tamás.