Kiderült, mi okozhatta a rendőri igazoltatás alatt meghalt magyar férfi halálát

2023.12.04. 07:46
Rendőri intézkedés közben hirtelen meghalt egy gödi férfi csütörtök este. Az autóst azért állítottak meg, mert korábban már eltiltották a vezetéstől. Az őrjöngő sofőr valószínűleg kábítószert fogyaszthatott, és ez okozhatta a halálát is.

Ahogy az Index beszámolt róla, a dunakeszi rendőrök november 30-án este igazoltattak egy sofőrt Gödön, akiről tudták, hogy korábban eltiltották a járművezetéstől. 

A férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről. Később az autójából sem akart kiszállni, valamint támadólag lépett fel a rendőrökkel szemben. A zavart sofőr ellenállását a rendőrök megtörték, megbilincselték, és a szolgálati autóba ültették. Az őrjöngő férfi percekkel később meghalt.

A rendőrök próbálták újraéleszteni a sofőrt, ám sem ők, sem a mentősök nem tudtak segíteni rajta.

A feldúlt férfi hirtelen elhallgatott a rendőrautóban, mivel elvesztette az eszméletét – ezt nyilatkozta Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a TV2 hírműsorában, a Tényekben. Mint mondta, az elhunyt férfi autójának átvizsgálásakor a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak. 

A mentősök szerint a tudatmódosító szer használata magyarázattal szolgálhat a sofőr rosszullétére és zavart állapotára is. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a riportban kiemelte:

A mentők hosszan küzdöttek a férfi életéért, de sajnos menthetetlen volt.

A haláleset pontos körülményeit a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. A központi nyomozó főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is indított eljárást.