Emberkereskedelem miatt tartóztattak le egy szalatnaki párt

2023.12.04. 17:50
A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat támogatásával november 30-án őrizetbe vettek két férfit és egy nőt emberkereskedelem, kényszermunka, illetve kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 45 éves férfit és egy 27 éves nőt fogott el szalatnaki otthonukban november végén. A nyomozók azzal gyanúsították a párt, hogy 2022-ben megvásároltak egy nőt egy férfitól, akit ezután prostitúcióra kényszerítettek és többször bántalmazták is – írja a rendőrség.

A férfi és az élettársa 2023 januárjában egy másik nőt is vásárolt, akit szintén

prostitúciós tevékenységre kényszerítettek, illetve arra, hogy a férfival szexuális kapcsolatot létesítsen, később pedig a sértettet eladták egy svájci férfinak.

A 45 éves férfi droggal is kereskedett. A megalapozott gyanú szerint novemberben nagy mennyiségű kábítószert vásárolt, hogy azt később továbbértékesítse. A drogbizniszben egy 48 éves magyarszéki férfi volt a társa. A nyomozók a magyarszéki férfi lakásában házkutatást tartottak, és droggyanús anyagot foglaltak le.

A rendőrök a két férfit és a nőt előállították, majd kihallgatásukat követően mindhármukat őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A nő ellen emberkereskedelem és kényszermunka, a 45 éves férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka, illetve kábítószer-kereskedelem, a 48 éves férfi ellen pedig kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt indult eljárás.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.