Lázár János ezzel a lépéssel közelebb került terveihez

2023.12.05. 13:04
Megalakult az Állami Beruházási Érdekegyeztető Tanács, amely „minden eddiginél szorosabb együttműködésre biztosít lehetőséget a szakmai érdekképviseleti szervezetek és a kormány között”. A tanács 2023. december 4-én tartotta alakuló ülését az Építési és Közlekedési Minisztérium épületében – olvasható a tárca közleményében.

A Magyar Országgyűlés idén októberben elfogadta az állami építési beruházások rendjéről szóló törvényt, mely 2023. november 8. napján hatályba is lépett. Ezzel a magyar építési beruházások tekintetében új fejezet kezdődött, amely nemcsak a magyar építőipar aktív szereplőit, de a gazdaság szereplőit is közvetlenül érinti, rájuk számottevő hatást gyakorol.

Az Állami Beruházási Érdekegyeztető Tanács az állami beruházások javaslattevő, véleményező, szakmai érdekegyeztető fóruma, melyet 20 szakmai szervezet képviselője alkot.

A Tanács elnöke Lázár János építési és közlekedési miniszter.

A tanács üléseit az elnök javaslatára évente legalább 6 alkalommal hívják össze. Lázár János idei bizottsági meghallgatásáról és építésügyi terveiről itt írtunk bővebben.