Nem térítik meg az óbudai Pókember által okozott károkat

2023.12.05. 17:04
Csaknem két hónappal ezelőtt egy óbudai társasház oldalán lógott egy bedrogozott férfi. A rendőrök és a tűzoltók egy nyolcadik emeleti lakásba bejutva hozták le az elkövetőt. Az ingatlan lakójának több mint félmillió forintos kára keletkezett, amit azóta sem térítettek meg neki.

Mint korábban megírtuk, október elején órákig lógott egy óbudai társasház oldalán egy bedrogozott férfi. Az elkövető a nyolcadik emeleti lakás ablakáig ereszkedett le, majd a külső párkányára ülve órákig kopogtatott az ablakon. Az 52 éves férfi magyarázata szerint a barátnőjét próbálta meglesni féltékenységből. 

A rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai bejutottak a lakásba, ahol nem tartózkodott senki. A férfit a konyhaablakon keresztül húzták be az ingatlanba, ahol előállították, majd kábítószer birtoklása vétségének gyanújával kihallgatták. 

A nyolcadik emeleti lakásban élő nőnek jelentős anyagi kára keletkezett, amit azóta sem térítettek meg neki. 

Mindennel együtt nagyjából hatszázezer forintom bánta az akcióját. Mivel éppen külföldön tartózkodtam, a tűzoltók szétvágták a biztonsági rácsomat, majd a bejárati ajtómat is betörték, a külső ablakomat pedig a levegőben lógó férfi rongálta meg. Egy háromszög alakú lyukat akart vágni az üvegben, de végül nem sikerült neki. 

– fogalmazott a Blikknek az idegenvezetőként dolgozó nő.

Megjegyezte, hogy bárhová fordult, csak falakba ütközött, így nagyon szeretné, ha az elkövető jelentkezne, és kifizetné az okozott károkat. A ház biztosítója nem akar fizetni, így a kárrendezés miatt a tűzoltóságot is felkeresi.

A megkárosított nő azt sem érti, hogy miért fogadták el a hatóságok a férfi féltékenységi magyarázatát. Szerinte valószínűleg betörésről lehetett szó, mivel a társasházban senki nem ismerte az elkövetőt. Hozzátette, hogy azóta is beleborzong, ha a történtekre gondol.