Hazaengedték a kórházból a Nemzeti Színház díszletéről lezuhant Szász Júliát

2023.12.05. 11:47
Otthon lábadozik Szász Júlia, a Nemzeti Színház színésznője, aki november elején zuhant le előadás közben a díszlet egy kulisszák mögötti részéről. Teljes rehabilitációja hónapokig is eltarthat.

A magyar színházi élet egyik legsúlyosabb balesetében sérült meg november elején a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó előadás közben. Mindkettejüket meg kellett műteni, fizikai és mentális rehabilitációjuk akár hónapokig is eltarthat.

A baleset a Rómeó és Júlia előadása közben érte a két színészt a színpad és kulisszák határán: a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és súlyos sérüléseket, töréseket szenvedhettek. A díszlet felépítése egyébként a színház oldalán jól kivehető. 

Bár Szász Júliát a baleset után pár nap elteltével hazaengedték a Semmelweis Egyetem klinikájáról, néhány hét múlva, november 27-én mégis visszakerült a kórházba. Állapotáról egyedül Miller Dávid színész osztott meg információkat, ő úgy fogalmazott: „kommunikál, csak hát szegény nincs jól”. 

A 444 megkereste a Semmelweis Egyetemet, akik azt közölték a lappal, hogy 

„a színésznő már otthonában lábadozik”.

Ahogyan arról korábban írtunk, a továbbiakban pszichológus is segíti a két művésznek, sőt a társulat minden tagjának, hogy feldolgozhassák a traumát.

A Nemzeti Színház társulatát is sokkolta a súlyos baleset, Vidnyánszky Attila vezérigazgató pedig egy rendkívüli társulati ülésen bejelentette a lemondását, elismerve vezérigazgatói felelősségét. Csák János kulturális és innovációs miniszter viszont csak a vizsgálat lezárulása után dönt annak elfogadásáról.